Grattis på 1 årsdagen alla valpar

Tänk att valparna fyller år på samma dag som Kungen det har jag inte tänkt på förrän i dag, när de hissade flaggan på jobbet. Grattis Kungen!
Och grattis alla valpar: Saga, Smulan, Chilli, Tindra, Sheila, Ozzie, Marly, Rocky och så lilla Izor som tyvärr inte lever längre, och grattis Cassie o Åke som blev mamma o pappa för ett år sen.

I dag har Sheila fått ett-års-sprutan, allt gick bra och hon såg fin ut tyckte veterinären, lagom storlek. Hon vägde 29,5 kg Väl hemma igen fick hundarna lite rester från en grillad kyckling och det var mumsigt tyckte båda två.

Det är en jätteskön dag i dag, vi har varit ute på tomten o fixat lite, och promenerat lite med hundarna, får se om vi letar upp en eld på kvällen.



Kramar från husse, matte och Cassie :-)



Några bilder från Sheilas födelsedag.



...och så lite valpnostalgi...



..... och lite till.









Dagsfärska bilder

I dag har jag varit ute och tagit lite vårbilder som ni snart ska få se.

Annars har det varit en skön o vilsam dag, har gjort vad jag vill, förutom att jag var till tandläkaren förstås, men det var inga stora problem, så det gick bra.

I går var Arja och jag ute och joggade 6,7 km i Vibyspåret med doggarna.  I söndags sprang vi 9 km och veckan innan, när jag startade min träning blev det 5 km. Så jag tror att jag har kommit igång nu med träningen. Det känns bra:-) Arja är en bra tränare :-)

I dag har jag dock bara promenerat lite lugnt med hundarna. På mogonpromenaden träffade vi Tommy en fd. jobbarkompis, han kan mycket om fåglar, och när vi kom stod han och tittade på ett par Spillkråkor som byggt bo ( hackat hål i stammen) i en asp, tror jag det var.
Vi såg hur mamma o pappa Spillkråka bytte av varann för att ruva på äggen. Jättekul. Ska hålla koll på boet lite har jag tänkt och se om det kläcks några ungar där. Förra året bodde de en våning nedan för sitt nuvarande bo och då hade de ungar berättade Tommy. Jag hoppas att ruvningen går bra så de får ungar i år med, nu när jag vet var boet är.

Hopp o hej leverpastej!



Tack Peter o Ia, nu är hundarna så stiliga.





     

                 


På Valborg fyller Sheila och hennes syskon 1 år


Tänk att det snart har gått ett år sedan Cassie fick sina 9 valpar.

Det var en jätterolig, jobbig, spännande, underbar, och en helt fantastisk tid vi hade med våra lilla hundfamilj. Är så glad att jag fick uppleva hela perioden från att Cassie och Åke parade sig när vi var ute på en vinterpromenad den 1 mars 2009, till valpningen på Valborgsmässoafton 2009, uppfödningen, utvecklingen av valparna,  Cassies omsorg av valparna, försäljning och så vår egen Sheila som fick stanna kvar och växa upp tillsammans med sin mamma Cassie.

Cassie tar fortfarande hand om Sheila, tvättar ögon och öron osv och lär henne hur hon ska göra, även om hon inte alltid lyder och gör som Cassie vill. Det är kul att se, ibland pratar de med varann, som i kväll när Sheila hade en benbit som hon hade liggande framför nosen och Cassie låg en halv meter ifrån och brummade både högt och lågt åt Sheila. Antar att båda ville ha benet men ingen tog det, de bara vaktade det. Så hoppade Sheila upp i soffan, men benet låg kvar, och det vart lugnt ett tag, men så började Cassie sakta krypa framåt mot benet, då hoppade Sheila ner direkt och tog sitt ben.
Men då hämtade matte Cassies ben som är mycket större och då blev de nöjda båda två. Men Cassie tuggade inte utan lade benet i korgen och hoppade upp och lade sig i husses och mattes säng o sov.

De trivs iallafall jättebra tillsammans våra hundar och Sheila som från födseln bara vägde 329 g har nu växt till sig och väger 29 kg.
Nedan är några bilder från dagen då valparna föddes och några dagar framåt.









Lilla Sheila i Niclas händer :-)

Onsdag = ledig

I dag är det onsdag och jag är ledig, jätteskönt.
När jag var ute på min vanliga runda med hundarna så såg jag att Tibasten blommade för fullt. Jag hittade också ett gäng vitsippor med fina vita knoppar som nog hade slagit ut i dag, om bara solen hade värmt dem lite grand. Men solen verkar gömma sig bakom molnen i dag.

Undrar hur vulkanen Ejafjallajökul (stavar jag rätt tro) mår i dag, och Katla. Det är spännande med vulkaner, men det är tur att vi inte har några här i Sverige. Det närmaste en vulkan jag har varit är på Lanzarote, vi åkte med buss runt i det karga stenlandskapet och såg faktiskt flera stycken. Det var vackert men öde på något sätt.







En ensam blomma försöker överleva bland lavastenarna.

Ok, det vart inga hotellbilder den här gången,  men de kommer .....
Nu ska jag lägga mig i soffan och bara lata mig, och kanske titta på en film.

Oj vad helgen går fort

Nu har vi just grillat tillsammans med Niclas o Elin, för första gången i år. Tog kött ifrån frysen och det hade nog legat lite länge tror jag, men det slank ner ändå. Sen åt vi Linns kladdkaka till efterrätt. Mums, mums.

På förmiddagen hjälpte jag Arja att hämta möbler hon köpt av en kompis i Kungsängen. Jag körde med släpkärra för första gången, ett sånt där släp som har tak. Vi hjälptes åt att få på alla grejor, draget och elen till blinkers, bromsar osv på plats, och det gick faktiskt utan svårigheter. Sen körde vi iväg. Ibland glömde jag nästan bort att vi hade ett släp därbak, för det var ungefär som vanligt att köra bilen. Och när jag tittade i backspegeln så kom en blixtsnabb tanke ibland: Varför ligger den där bilen så himla nära min bil? Men så kom jag ihåg, just det, det är ju släpkärran.....hi hi.
I allafall gick allt jättebra och vi behövde inte backa, det var det vi hade oroat oss för, förrän släpet skulle parkeras på macken igen. Och då fick vi oss ett par härliga skratt när jag körde åt ena hållet och släpkärran åt andra. Man är ju tvungen att tänka lite baklänges.... till slut kom vagnen i ett bra läge, men då upptäckte vi att flera bilar stod o väntade på att komma fram så vi slutade att trixa och avslutade med att själva skjuta släpet på plats, och det blev så bra så. Kul att klara av nya saker!!!

I dag räknade vi ut vad hotellen har kostat på vår resa och vi har både
bott snålt och flott. Den här bungalown på Koh Lipe var väl den som var
minst flott. Här skämtade man om: Att om man hade en spik på väggen
som man kunde hänga upp tex en blöt handduk på så var det låg standard,
men hade man 3 spikar då var det hög standard, och vi hade tom ett spegelbord
så vi hade det toppmodernt. Se nedan.




Här är badrummet :-)



På Boulone bodde vi så här fint precis vid vattnet och med en liten veranda utanför,
ett toppenställe.




Så här såg vår lilla strand- stuga ut.


Och här är lite av utsikten utöver den långa stranden.



Kostnaden för boende 3 veckor blev 3 200 kronor, ganska ok tycker vi.
I morgon kanske jag visar vårt fina rum som vi bodde på när Christer fyllde 50 år.

Vi ses!


Dax att blogga

I dag träffade jag Anna-Karin nere vid centrum. Och hon tyckte att det var dax för mig att skriva lite på min blogg så hon fick något att läsa. Så nu gör jag det. Men vad ska jag skriva om.... Får väl berätta hur dagen har varit. Vi började med sovmorgon och en god frukost. Sen tog Christer o jag en lång promenad med hundarna. Blåsipporna var lite skygga i dag och blundade med kronbladen för det var inte mycket sol o hurra för. Men de är vackra när de fäller ihop sina blad tycker jag, så jag njöt av att se dem lite blyga. 
Vi såg färska spår efter vildsvinen också, men det var länge sen vi såg en gris live.

Sen har jag o mamma varit och firat Amelia som fyller 15 år i dag. Åt en god tårta och en jätte god kaka med hallon och vit choklad i, mums. Och så fick Nora sin 2-års present lite för sent, men bättre sent än aldrig.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Tog just en kvällspromenad med hundarna i blåsten, det var ruggit.

Har fått mail från Tjejmilen där de hade ett schema för hur man ska träna för att kunna springa milen på 60 min, 50 min, 45 min, 40 min eller jogga hela milen. Det sista är det jag brukar försöka göra, och det bästa resultatet är väl 63 minuter, men kanske man skulle satsa på 60 minuter eller mindre i år. Ska fundera på det...... :-)

Angående vårtecken så tog jag och några av tjejerna på jobbet en friskvårdspromenad i veckan. Och vi såg en fin citronfjäril bland annat. Men iallafall så berättade Kerstin, att när man har sett 3 stycken citronfjärilar efter vintern så måste man bada. Så hon tyckte jag skulle passa mig i min jakt på vårtecken så jag slipper hoppa i medan isen fortfarande ligger. Än så länge har jag bara sett en och jag tror bara jag vill se en till, och skulle jag få syn på en tredje så skriver jag nog inte ner det här..... hi hi, än på länge.

Nu ska jag slänga mig i tv-soffan.

Men först några semesterminnen jag hittade i min mobil


Det här är taget uppifrån Montain Resort på Koh Lipe. Här kunde man
se solen gå ned på kvällen


Och det här är soluppgång på Sunrise Beach där vi bodde. Det var en
annorlunda soluppgång för molnen var tätare på ena sidan så
det vart en ljus sida och en mörk som ni ser.


Mera vår!!!

I dag och i går har solen skinit som bara den. Jättehärligt. I går tog jag på löpardojorna för första gången i år och sen sprang Cassie och jag en runda. Kändes bra, för vi tog inte i så hårt. I dag har Sheila ochså varit med, men i dag gick vi i rask takt istället. Dags att börja träna nu inför vårrus och tjejmil :)

Vi gick ner till Lastberget, och där på en sten i vattnet såg jag årets första sädesärla. Kanske hade den just landat efter en lång flygtur från Afrika. Hur som helst så fick Sheila syn på den och hon for ut i vattnet, fågeln flög och hunden efter. Men hon blev stoppad när hon for rakt in i ett isflak. Då vände hon och kom upp igen. Hi hi.
Första doppet, det var nog ganska kallt men hon brydde sig inte, bara ruskade lite på sig. Sen var det full fart igen, fast på land. Cassie var bara i med framtassarna och smakade lite på vattnet.







Här sitter den lilla sädesärlan på stenen, men han syns knappt.

Ps Vårlök och min julros blommar för fullt och i dag åt jag både en sen frukost och lunch ute i solen på verandan. Ds


Vårtecken

Nu måste jag bara skriva ner alla vårtecken som jag sett sen jag kom hem från Thailand. Känns skönt att komma från sommar-Thailand till våren här hemma och sen veta att det kommer sommar igen.

Jag har ialla fall sett Tussilago, Blåsippor, Krokus, Påskliljor som börjar komma upp i rabatten. Jag har hört och sett tranor här nere på åkern. De var jättefina, har aldrig sett dem här förut. Kul.

Sen har jag sett flugor, en humla, nässelfjäril och vinröda hasselblommor, eller är de lite åt det rosa hållet kanske, får kolla igen, de är iallafall små och jättesöta. Det var Lena från Västervik som visade mig hasselblomman för längen sedan. Innan  hade jag inte sett den, eller ens tänkt på att den fanns, för att den är ju så otroligt liten och syns bara om man går riktigt nära. Innan vi åkte till Thailand hörde jag Kattugglan också.



Var nyss inne på Elins blogg, hon har gjort den så fin, jätteroligt att läsa, och så vart jag sugen på deras paj.  Och nu har Linda också en blogg, jättekul att följa med i händelserna där också, de har målat om i vardagsrummet såg jag på en bild. Måste ta mig ner och titta hur det ser ut i verkligheten :-)

Just det jag har ju tagit en fästing på Sheila, det är ju också ett vårtecken, kanske inte ett speciellt roligt tecken
:( men det får man ta, de kommer liksom med på köpet :)

Vårhälsningar från mig o Christer

Första jobbdagen avklarad

Nu är Cassie hemma, och i går var vi i Falun och hämtade Sheila, efter 3 veckors äventyr med syrran Tindra. Hon har klarat av första löpet nu och blivit stor flicka och allt har gått jättebra. Så nu är vår lilla familj samlad igen.

Patric, Niclas o Elin kom på besök i tisdags kväll och överlämnade en häftig upplevelsepresent till Christer. Han ska få prova på att flyga ett flygplan!!!! Han blev jätteglad och ska nog upp i det blå en fin dag i sommar. Och vi skal stå nedanför och titta på.

När jag kom till jobbet i morse hade min nya dator kommit och stod klar att användas. Den nya skärmen är jättestor, härligt med stor arbetsyta, och datorn var sååååå snabb.

Nu ska jag vila ett tag innan middag och hundpromenader, i Thailand är klockan 22.30 nu så man börjar bli lite trött.

Det är kul att skriva blogg, bra att Elin lärde mig, jag tror jag fortsätter fast semesterresan är slut. Man kan väl skriva lite då och då, för det händer ju lite saker hemma också ibland, och annars får det väl vara vardagliga saker :-)



Här är en bild på mamma Cassie, Sheila och och storasyster Tindra.
Vintern 2010



Och här är Sheila när hon var liten valp ungefär 2,5 månad gammal.




Här är Sheila igen :-) .....



.... och här är Cassie när hon var valp ca 3 månader.


Hemma i Sverige igen

Nu är vi hemma igen. Vi har haft en underbar resa, och många minnen har vi samlat på oss. I dag skiner solen och himlen är blå, såg just vårens första Nässelfrjäril. Skönt att nästan all snö  är borta. Nu ska man bara ställa om tiden så kroppen blir svensk igen.
Snart ska vi hämta Cassie och i morgon, tror jag att det blir, ska vi hämta hem Sheila från Falun. Har nästan glömnt att jag kan skriva å, ä, ö igen, far gora om texten hela tiden, hi hi.

Har är några kartor som jag hittade på nätet där man kan se hur vi har rest. Allt resande har gjorts med färja, speedboat eller longtailboat. Härligt!!!!




Phra Nang Beach





Bilderna ar fran Phranang Beach dar vi var igar. Det var otroligt mycket folk och batar dar. Ej som forr, men det var mysigt anda.
Nu har vi varit och badat o solat en sista gang. Vi har checkat ut och Susann har atit sina alskade rakor med tamarindsas och Christer har atit Kyckling med curry o cocosmjolk, Massaman. Mums mums.

Nu tar vi en taxi till flygplatsen och beraknas vara hemma igen tisdag morgon 01.40. NVR812
Det ar otroligt vackert vader har i dag, supervarmt. Hej da Thailand, pa aterseende.

SAWADEE!

Sista hela dagen i Ao Nang



Har ater vi middag med var kompis longtailbatforaren Keem. Han ar lite blyg o gommer sig bakom glaset med vatten. Han ar muslim och far inte dricka ol. Christer far.



Den har lilla grodan bor vid vart hotell, sot va!!!!!!!



Har ser ni utsikten fran vart hotell For You House. Poda syns i bakgrunden, visst ar det vackert. Vi betalar 600 bath med ac och balkong, har vi skrivit det forut???? Vet inte vad jag skriver langre:-)



Har ar fiskaren som vi skrev om tidigare, han med fisk i byxfickorna :-)



Har star jag och koper min godispannkaka.



Solbrand filur pa stranden i Ao Nang. Bakom klipporna ligger Railay Beach, vi ska snart aka dit och forsoka hitta fladdermusgrottan som Susann vill se.

Christer lyckades lura muslimmaffian i morse och fick sina 2 fulla tallrikar med bacon sa nu ar han proppmatt o glad. Susann fick sin Mixt fruit med yoghurt.

Kram fran oss.

Hallo mates!

Kun sabaidin mai? (Hur mar ni?) Har ar det lugnt. I dag har Christer jagat bacon till frukost i muslimkvarteren. Han kammade noll och atervande till verkligheten latt irriterad. Men efter en ol och ett dopp atervande det goda humoret.

Annars har vi gatt langs stranden har pa Ao Nang och till var fasa och stora forvaning har stranden forvandlats till en strand pa Kanarieoarna. Sa har det aldrig varit har forr.

Vi sag nagra apor som madde gott i ett trad pa stranden och en fiskare som jagade smafisk med nat. De fiskar han fangade var ca 7 cm langa och dem stoppade han direkt ner i sina byxfickor. (Ar du glad att se mig eller har du en levande fisk i fickan??????)

Sen har vi shoppat lite och delat pa en jattegod pizza, ingen thaimat i dag, annu....

Vi hade varldens ask och blixtovader har nere, strommen slogs ut men vi hade tur och satt inomhus pa hotellet och olen holls kall med hjalp av is. Puh. Efter det provade vi att prata med Niclas genom msn, videosamtal. Kul, vi sag Niclas pa dataskarmen men han kunde inte se oss for vi hade ingen kamera pa datorn har nere. Det har var nytt for oss gamlingar. Kul ,kul, och snon ar nastan borta, visade Niclas oss. Skont.

Fick just sms fran Lena, Cassie loper och Shelila gor det ocksa har Ia berattat. Duktiga hundar som passar pa nar husse o matte ar pa semester. Tack snalla hundvakter for hjalpen med vara hundar :-)

Nu ska vi ga och ata en godis-thaipannkaka med cocos och nutella. MUMS fili babba!

Kram Christer o Susann


GLAD PASK

Glad pask till er alla fran oss. Harligt att fa hora att Sheila har blivit stor flicka och att det gar sa bra med henne.
Hoppas att det gar lika bra med Cassie och att ni har det bra dar hemma. Nu ar det inte sa manga dar kvar, vi tar det lugnt har i Ao Nang och shoppar lite och bara har det bra.

I dag var vi pa Poda, det var inte alls som vi har sett det forut. Kande knappt igen on. Kanns lite trakigt att turismen forstor oarna....

Kram till er alla.

Dykbilder fran Koh Rok



Nu har vi kommit fram till Ao Nang, Krabi. Och nu gar datorerna snabbare sa har kommer nagra dykbilder fran Koh Rok. Vi fick en cd med oss fran varat dyk sa vi har just tittat pa bilderna, jattekul. Och pa den har bilden kommer Christer o Susann i full fart under vattenytan ca 16 meter ner tror jag att det var, hi hi.



Har kommer vi igen, bubbel, bubbel....



Sma nemofiskar, de ar saaaaa sota, Elin o Linda ni skulle alska dem.



Och till grabbarna har vi en elak murana som haller utsikt efter nyfikna dykare.



Det har var som en liten stad for fiskar.
Helt otroligt att jag Susann har varit darnere...hi hi.

RSS 2.0