Mors dag :-)

I dag får jag göra som jag vill, och det har jag gjort. Jag ville tvätta, städa lite grand och hänga upp nya gardiner. Och så ville jag ta bort det fula gris-staketet, så det har jag också gjort. Hoppas nu att det inte kommer en massa grisar o förstör gräsmattan igen, men det var så länge sen de var här, så jag tror att de håller sig undan.
Jag ville inte åka hemifrån i dag så det har jag inte gjort. Niclas var snäll och körde upp planteringsjord ifall jag skulle få lust att plantera lite blommor, men den lusten fick jag inte. Nu har jag iallafall jord redo när planteringslusten kommer över mig :)

Annars har jag blivit grattad av mina söner och själv har jag grattat min mor och svärmor. Lika bra att gratta alla mammor när jag ändå håller på. GRATTIS ALLA MAMMOR :-)

Såg melodifestivalen i går och den var ganska ok faktiskt. Min favoritlåt är Ukrainas låt; Sweet People, har just njutit av den här framför datorn.

Nu ska Niclas, Christer o jag ta en sväng med hundarna...

.... nu är vi hemma igen, här kommer några bilder från promenaden.








God natt !

Underbara Gotland

Gotland är så underbart. Jätteskönt nu när det inte är så mycket turister där. Vi har ätit fantastiskt god mat, vi har varit på utflykter och njutit av den härliga naturen, just nu är det blommor överallt. Bellis växer vilt men de som är på bilden här nere växer i Tommys gräsmatta. Där fanns också mandelblom och fullt av rosa orkideér, gullvivor och en hel del andra blommor som man gärna vilade ögonen på. När jag kom hem till min egen gräsmatta fann jag bara maskrosor ........ men de är vackra de också.



Tror jag ska försöka sätta Bellis i min gräsmatta, undrar om det fungerar ....





Här är vi nere på södra Gotland, vid Hoburgsgubben. Vi har just ätit  en underbar lunch ute i solen, bestående av friterad rödspätta med potatis och remoladsås. Jättegott!



På stackars Hoburgsgubben hade någon målat dit gula ögon o en gul näsa....



Den här låten brukar jag nynna på när jag är vid havet ....

"Jag vill ha ett hus vid havet, där jag kan se på alla båtarna, som
lägger till
Jag vill ha ett hus vid havet, där jag kan höra alla
måsarna, och göra som jag vill
Och varje morgon, innan solen värmt mitt tak. Ska jag ligga där och
lyssna, efter vågorna
Jag vill ha ett hus vid havet, där jag kan höra alla måsarna, och
göra som jag vill"

Av Lasse Lindbom & Marie Fredriksson

Blixtnedslag

I dag slog blixten ner både framför och bakom vårt hus samtidigt. Jag såg en ganska tjock blixt genom fönstret som gick rakt ner och Christer var på framsidan och såg blixten slå ner ungefär 20 meter ifrån honom. Det vart en riktig smäll eller som Jönsonligan säger "Vilken jädra smäll, alltså!"
Och till följd av nedslaget sitter jag nu vid bärbara datorn och bloggar, för på den vanliga fungerar inte internet längre, något verkar ha hänt när blixten slog ner.
Ville bara skriva några rader för i morgon åker jag till härliga Gotland med mina jobbarkompisar. Så nu blir det lugnt med bloggandet ett tag. But dont worry, I'll be back!

Ps. I dag har både Cassie och Sheila badat och simmat för fullt. Ds.



Här är en liten bild som jag lyckades ta på Spillkråkan som bor några träd bort.

En av många aldeles vanliga dagar...

I dag har vi haft en härlig sommardag igen, härligt! Men när man sitter inne o jobbar så längtar man ut i solen.

Vi har iallafall tagit en skön kvällspromenad med doggarna, och Sheila badade som vanligt. Hon försökte att komma ut till svanarna som simmade en bit ut, men det lyckades hon inte med. Cassie tog det lugnt, hon är gammal och vis.

Annars har det väl inte hänt så mycket..... jo, vi var och vaccinerade oss mot tbe för 3:e gången, så nu är det klart för 3 år framåt. Skönt :)
Och så åt jag min middag ute på berget på baksidan och det är sommar det :)

Just nu ligger Cassie vid mina fötter i soffan och snarkar högt, hi, hi. Nu ska jag se på kommisarie Winter.


Mina fina Kungsängsliljor...













The deal

Här kommer Sheila simmandes. Hon tog doppet åt mig! (Skrock: På våren, när man har sett 3 Citronfjärilar måste man bada)
Jag kan erkänna att jag säkert sett drygt 10 Citronfjärilar vid det här laget, men bada vill jag inte än så Sheila hoppade i istället för mig, mot att jag tar ett dopp i sommar istället. Det tyckte jag var en bra deal och Sheila tyckte att det var jätteskönt att bada redan nu. Cassie däremot gick bara i till magen, lite varmare får det nog bli, tyckte hon.
Träffade Amelia och hennes kompis i går, de hade varit i Kalmarsand och solat o badat. Men det var kallt, sa de, så det var bara att doppa sig och sen rakt upp på stranden igen, brrrrrr........för min del får prämiärdoppet för 2010 vänta ett bra tag till :)












Ko ko, ko ko....

I dag var Niclas o jag ute på en liten promenad med hundarna, och kamerorna hade vi med oss förstås. Vi försökte få se Spillkråkorna som har byggt bo en bit bort, men de ville väl antagligen inte vara med på bild, och vi hade inget tålamod,
så vi gick vidare.
Väl inne i skogen fick vi höra Göken för första gången i vår, det är alltid kul att höra den tycker jag, fast den är ju inte någon speciellt snäll fågel precis....
I dag har vi iallafall haft den varmaste dagen på hela våren, kändes precis som sommar, underbart :)
När vi kom hem från promenaden kom Ingvar och Taw upp och fikade en stund, jättekul att träffa Taw igen :) och på kvällen tog Christer och jag en tur i caben och hälsade på hos Patric och Linda. De hade grillat, och nu rensade Linda maskrosor för fullt, och det är väl ett sommartecken om något, att rensa maskrosor alltså, får väl börja snart jag med.
Här är några bilder från vår promenad.










Stavgång

I går var Sheila med mig ut på stavgång för första gången. Hon tyckte det var lite konstigt att hon skulle gå före mig, och att kopplet satt fast på min mage och så några stora pinnar i händerna som man inte fick ta, men det gick ganska bra ändå. Antingen var hon före eller bredvid mig.
Bilden är tagen när vi var på väg ut. Ser ni hur uppmärksam och intresserad hon ser ut när hon sitter och lyssnar på matte som berättar hur hon ska göra.




Måste visa vad vi såg på i dikeskanten när vi promenerade.... jo ni ser rätt, det är faktiskt stora isklumpar som inte har smällt än, konstigt ;) Fast det var ju en ordentlig vinter vi hade i år. Vi såg faktiskt snö också förra helgen, snö som har blivit bortforslad av snöröjningen. Den låg i stora drivor fortfarande med en massa grus på sig, riktig smutssnö var det.



Vad såg vi mer....



... jo hästar bland annat, de är i hagen nedanför oss nu, och är så fina att se på. Det tycker Sheila också :)




Grattis Cassie 5 år, i efterskott

Den 7 maj 2005 föddes Cassie och i år fyllde hon 5 år. Vi fick henne några månader efter att vi flyttade hit, vi höll på och byggde så det passade egentligen inte att ha en valp i röran. Men vi kunde inte hålla oss hon var ju så söt. Så vi tog henne på prov och på den vägen är det. Vi ångrar oss inte.  
Nu kom jag på att vi faktiskt firar 5 år i huset också, kul.  






Tänkvärt

Hittade den här berättelsen när jag försökte rensa lite bland mina mail:


Lasse är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och
har alltid något positivt att säga.  

När någon frågade honom hur han mådde svarade han: 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.  
Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Lasse där och talade om för den anställde hur man kunde se positivt på situationen.  

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Lasse och frågade honom: 'Hur lyckas du?'  

Lasse svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'  Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det. Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.    
Jag väljer de positiva sidorna i livet.  

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.  

'Det är det', svarade Lasse. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.  
Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.  
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.  
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.    

Jag funderade över vad Lasse hade sagt.  

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.  
Många år senare hörde jag att Lasse var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.  Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Lasse utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen. Jag träffade Lasse ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'  

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.  
'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Lasse.  
'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.  


'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag  

Lasse fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.  

Vad gjorde du då?', frågade jag.  

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Lasse. Hon frågade om jag var allergisk mot något. Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.  

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.  


Lasse överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.  
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. Inställningen är, trots allt, allt. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.   



Mailet slutar med att jag har två valmöjligheter:  
1. Att radera berättelsen, eller
2. Att vidarebefordra den till människor som jag bryr mig om.  

Så nu gör jag mitt val och lägger ut den på min blogg :-)


 



Vildsvinssafari

I kväll när vi var ute med hundarna tog vi en tur med bilen för att se om vi såg några vildsvin. Och det gjorde vi!!!!!
Men de hade sån fart i bena att det var svårt att få ett vettigt foto på dem. Men här nedan ser ni ialla fall försöken :-)








Nu blommar det Japanska körsbärsträdet för fullt!

Jag älskar det här trädet, det är sååååå vackert, titta bara så får ni se..















Humlorna älskar också det här trädet när det blommar, de surrade om kring mig när jag fotade :)

Söndag

Söndag är lika med vila, eller.... I dag har jag iallafall joggat och cyklat 1 mil. Härligt :-) men nu är jag trött. Ska ta en tur med hundarna, sen blir det vila.
I går var Niclas o Elin här och vi åt middag tillsammans. Jättetrevligt o gott. Vi åt klyftpotatis/klyftmorötter, fläskfilé och baconlindade gröna sparris, som blev kvällens höjdpunkt. Kantarellsåsen gick inte av för hackor den heller. Mums. 
Patric och Linda ni är välkomna upp på middag när ni känner för det. Hoppas det snart blir lite varmare så vi kan grilla och äta mat ute. Kram kram


LOS ANGELES AND HOLLYWOOD MEMORIES


Trevlig helg!

Här har vi en lugn och skön fredagkväll, brasan knastrar, ljusen tindrar och sofforna får sitt. Hundarna ligger lugnt under bordet och gnager på varsitt ben, vi myser för fullt. Nu kommer Christer med en kopp te och en Baileys till mig, och han själv får visst kaffe och whisky, så nu säger jag på återseende och ha en riktigt trevlig helg :-)





En Citronfjäril, hjälp!!!

Den som vill ha en förklaring på rubriken kan läsa inlägget "Dax att blogga". Jag såg iallafall Citronfjäril nummer 2 i dag, och tycker att det fortfarande är lite för kallt för att bada. Såg en jättefin Sorgmantel också, men den ville inte sitta still så jag fick inget kort av den. Sorgmanteln är en av mina favoritfjärilar. Men fåren och lammen ställde gladeligen upp sig när jag tog fram kameran. En kom till och med fram och nosade på både mig och kameran. Hundarna satt en bit bakom och väntade på att matte skulle bli klar.
 
I går när vi tog en kvällspromenad ner till fåren kom ett av dem fram och pussade Sheila, och det gick faktiskt jättebra. Hon satt helt still, i skräckblandad förtjusning, och undrade säkert vad som var på gång. Sen fick hon en liten puss, och så gick fåret och Sheila tittade efter henne. Kul! :-) Cassie är van vid fårpussar, men för Sheila var det första gången.






Sheila och Cassie gillar att bli fotograferade ;-), det tycker matte är bra!



Måste också visa att Murklorna är på gång, för de som äter sådana, jag gör det inte. Men kantareller längtar vi efter..... fast i frysen finns förstås en hel del kvar från förra säsongen, vi får nöja oss med dem till de färska kommer. Mums!

Vårlunken

I dag har jag o Pia gått med våra hundar på Vårlunken som jobbet arrangerar varje år. 
Vårlunken är en 2,5 km lång runda, som man kan lunka, gå eller springa. Vi lunkade, tog det lugnt och njöt av våren tillsammans med hundarna. Jätteskönt i solens sken.
Och det fina"Japanska körsbärsträdet", tror att det är ett sånt iallafall, håller på att slå ut. Det står precis utanför entrén till jobbet och blir så otroligt vackert varje vår. Tog ett kort på några knoppar innan vi gick Vårlunken, finns infogat här nedan, ska ta ett till kort senare, när hela trädet står i blom så får ni se hur vackert det är.
Tror jag får vara redo med kameran varje dag, för blommorna blommar ut snabbt, och blåser det så går det ännu snabbare, när blombladen dansar iväg med vinden.

Annars har jag legat på verandan och solat lite i dag, det var jätteskönt i solen, men när den gick i moln var det kallt, brrrrrr.

Vill också passa på att säga grattis till min fina svärmor som fyller år i dag. Hipp, hipp hurra!
Och krya på dig Niclas.

Ja, i dag har jag lunkat, men i går joggade jag och Arja drygt 5 km. Och så var jag ute i söndags också, fast då gick jag med stavar, och fick en ordentlig träningsvärk efteråt. Så hittills har jag hållit löftet till mig själv och tränat 3 gånger i veckan, och det känns bra.

Nu vill Sheila vara med och blogga, så nu får jag sluta.....

Ps. Till er som saknade svar på kommentarerna, nu har jag lärt mig hur man gör, så i fortsättningen ska jag svara :-) Ds.




Cassie funderar...


Sköna maj välkommen till vår jord igen.....

Kanske inte den bästa bilden (mobiltelefon by night) men man kan iallafall känna atmosvären, med brasan som knastrar och knäpper, rök som letar sig in i näsor och ögon. De brandgula lågorna som flammar i den lätta vinden och skänker skön värme i den tidiga, lite kyliga vårkvällen.
Hundarna tyckte att det var kul att få följa med en stund. Det fanns en hel del folk och hundar att titta på. Lite senare fick de dela på en rå korv, som de fick gratis i ett av stånden. Och det var pricken över i tyckte både Cassie o Shela. Husse däremot vart utan för det fanns inga bröd kvar och rå korv serverades bara till hundar:-)
När vi till slut kom hem bar vi alla med oss en svag doft av eld och rök, precis som det ska vara på Valborg. Våren är här!!!






RSS 2.0