En härlig lördagspromenad på mälarisen



Här är vi på väg över åkern, skaren bär oss ibland och ibland inte ... Här på bilden har vi tagit en fotorast.



Sheila ser så snäll och mild ut i blicken på den här bilden :)
Och ser ni i bakgrunden,  solen har smält bort en hel del snö i skogsbacken, känns faktiskt som ett litet vårtecken. Förresten så såg jag en fluga i dag, den satt på altan brevid mig när jag satt och lutade ansiktet mot solen en stund. Men det måste väl ändå vara för tidigt, kanske ville han bara känna lite på solen precis som jag.



Visst är väl det här ett underbart vackert träd .... undrar om det är en Ek. Ska kolla nästa gång.



... istappar kan vara väldigt vackra de med ...



Nu har vi kommit fram till den snöklädda isen.



Först visste vi inte om vi skulle våga oss ut, så vi följde strandkanten, men sen såg vi att det var många ute och gick, så då gick vi också.



Här lade vi till med båten förförra sommaren :)



Det är fint på vintern också ...



Här träffade vi på en hare, han var bara ca 3 meter ifrån oss, innan han tog till flykten. Konstigt att djuren väntar så länge ibland innan de flyr. Vi såg inte honom, men han måste ju ha sett och hört oss långt innan vi kom så nära, tycker jag. Samma är det med vildsvin och rådjur emellanåt, konstigt, men kanske avvaktar de och hoppas på att vi ska byta riktning...

 

Nu började solen att dala, så vi började tänka ut vilken väg vi skulle ta för att komma hem i lagom takt.



Hm ... nästa vik tror jag blir bra.



Så, nu är vi på torra land igen, ...



... aha... en ny stig, den ska vi prova ...



... och titta vad vi hittade .... en jättefin koja :) Det fanns ett vindskydd också lite längre bort, det var byggt av granar det med, och hade nog varit jättefint, men tyvärr var det rasat nu på grund av tyngden från snön. Tror att det är lärare och elever från Naturskolan som har byggt det här.



Nu är vi i björkallén, då är vi snart är vi hemma :) 

Ha de bra :)

Sheila och de 101 dalmatinerna

Häromdagen när jag bläddrade igenom kanalerna för att hitta någon deckare eller något annant intressant på tv så kom "De 101 dalmatinerna" fram i rutan ...



... och vem nappade på de tror ni, jo Sheila förstås ..... hon vart helt fascinerad och bara sprang fram och tillbaka mellan mig och tv'n. Så fort en hund dök upp i rutan så var hon framme vid tv'n direkt, och när bovarna eller något annant visades kom hon till mig i soffan och lade sig där, men samtidigt hade hon stenkoll på tv'n, ifall hundarna skulle komma fram igen.



Tror att vi såg halva filmen tillsammans Sheila och jag, kunde inte förmå mig att titta på något som jag ville se när hon var så till sig över den här filmen.



För mig, som redan hade sett filmen vart det som ett litet skådespel framför tv'n istället för i den :)

Cassie har aldrig tittat på tv på det här viset och hon brydde sig inte nu heller. Sheila tycker däremot att det är väldigt intressant med alla sorters djur på tv. Ibland undrar hon vart de tar vägen, när de försvinner ur rutan och föröker då följa med ända ut i kanten på tv'n, och sen lite utanför kanten för att se om de kanske kommer ut där och försvinner bakom tv'n, men det har tyvärr inte hänt än :)


Längtar efter solljus och värme



Känner många som är i Thailand just nu. Själv har jag just rest i mina tankar till Koh Lipe. Tillsammans med mina bilder var det lätt att komma tillbaka och riktigt känna hur underbart det var där.



... mmm Koh Lipe är en vacker ö ...



... skulle gärna resa dit igen ....



Det var en mysig stämning där och havet var så där härligt turkosblått ...



... vi hittade en strandrestaurang som hade underbar mat bland annat ...



Här är vi på promenad längs Sunrise Beach.



Hur ser det ut bakom den här klippan tro ....



... jo så här vackert är det där ...



... en ensam långtailbåt gungar i vågorna ...



... och här gungade jag ...



... visst är det vackert ....














En liten hund som vilar sig i den svala sanden



Här uppe åt vi en god middag och tittade på den vackra utsikten ....

.

.... jag åt räkor med tamarindsås som jag älskar... mmmmmm gott, gott



Vad passar bättre än att avsluta en varm solig dag med en mysig solnedgång .... ♥


Glöm inte småfåglarna i vinter


Sheila och Cassie är alltid med när jag matar fåglarna. De älskar jordnötterna som jag "tappar" lite då och då, förresten tror jag att de äter solrosfröna också :) Och om de fick chansen skulle nog taljbollarna gå åt i ett nafs de med :)


Trettondagen


Några bilder från busvädret i dag ...



...oj vad vi kämpade i den djupa snön, när vi sakta masade oss framåt ...



.... snön yrde runt öronen på oss, men vi kämpade på med sikte på vägen lite längre fram... den syns inte, men vi vet att den är där....



Vi hade pulsat genom skogen först och nu kommit ut på den här åkern, så i stället för att vända om och pulsa tillbaka igen, så utmanade vi oss själva och satte av över åkern.

Satte av ..... nej, det är nog fel ord, vi kämpade oss sakta fram i den djupa snön. Det var jättejobbigt, men kul när man väljer det själv. Hade vi gått vilse och inte vetat var vi var, så hade det inte varit lika kul, det är ett som är säkert.



Änligen, nu har vi kommit ut på vägen med lite mindre snö, skönt ..... men nu är det dags att gå hem och skotta.



Senare tog jag en runda på skidor också, så i dag har det blivit mycket motion. På bilden ser ni Snötrollet från de vita snövidderna, jag hittade henne i skogen .... för det här kan väl inte vara jag ...... eller?



5 km på skidor ...

... har jag åkt i dag. Tog bilen till spåret och tänkte ta lilla varvet, men sen var det så roligt så det vart hela 5-kilometers-varvet. Kul med lite backar och fina spår, på åkern får man mest pulsa fram. 
Ja toppenkul var det så det ska jag snart göra om.

Nu ska vi njuta framför brasan och bara lata oss.



Mina skidstavar gör ♥-an i snön :)



Terrakottaarmen



I mellandagarna var Christer och jag och besökte Östasiatiska museet och Terrakottaarmen.
Det var riktigt kul att få se några av terrakottasoldaterna på rikigt. Somliga var rikigt stora och andra var små, helt otroligt vilket jobb som har lagts ner på denna arme :o

Här är några bilder :)

















Den här bilden var tog jag på en av skyltarna som fanns inne på utställningen. Tycker den är riktigt härlig.
Antar att de precis har grävt fram de här krigarna, de har fortfarande lite färg kvar på sina rustningar. Den försvinner sen mer och mer, när den kommer i kontakt med luften.
Tycker bilden är riktigt härlig, det ser ut som om de är alldeles yrvakna ..... va, ska vi vakna nu, jag som sov så gott, ... hur många år har vi sovit, ..... öh, var är mitt huvud, .... kan någon hjälpa mig upp, ....  jag känner mig lite ringrostig, .... host, host, jag har jord i munnen, ......vem tände lyset, och var är kejsaren ?????




Utanför museet såg det ut så här. Stockholms fina julgran syns i bakgrunden på mittenbilden, och så är det Af Chapman och ett fint hus.


God fortsättning på det nya året



Foto: Niclas goda Lingonmousse




RSS 2.0