Kvall pa Koh Lanta

Nu har vi atit gott igen...... Vi har suttit/legat pa en liggveranda over beachen och druckit drink, bira och sett pa solnedgangen.

Pa em fick Susann thailmassage, det var saaaaa skont. Christer har legat vid poolen och njutit av solen.

Christer vill tacka alla som gratulerat honom pa 50-ars dagen, som  by the way var valdigt trevlig :-) ni skulle ha varit med. God middag och dricka avnjots i trevligt sallskap och omgivning.

Nu har vi bokat var biljett till Ao Nang. Vi aker harifran i morgon kl 13,30 thaitid.

Se you later alligator.

Pa vag tillbaka med ett stopp pa Koh Kradan






Efter Koh Kradan  har vi nu anlant till Koh Lanta, samma stalle som sist. I gar borjade vi resan hit med ett besok i Emerald Cave. Vi fick simma med flytvastar in i berget, det var helt morkt forutom ficklampsskenet som vara longtailbot-forare bidrog med. Nar vi val kom ut i dagsljuset igen sa var vi  i en lagun med en liten strand, jattevackert. Vi var tillsammans med ett par engelman och ett par australiensare och medan vi tog kort pa varann sa blev ena tjejen brand av en manet pa benet. Det var lite tumult darinne men hon klarade det fint anda.
Val ute igen fick hon nagon sorts salva av en thailandare som hjalpte lite, sen tillbaka till hotellet dar hon hamtade antihistamin. Sen akte vi tillsammans till Kradan.
Vi snorklade o kakade lunch pa Kradan sen tog vi en liten promenad till en annan strand. Efter det beslutade vi oss for att fortsatta var resa uppat igen.
Vi fick plats pa en bat som var pa en snorkel trip till 4 oar. Pa sista stoppet dar de snorklade var det jattemycket roda maneter sa det var inte sa manga som hoppade i. Men Christer gjorde en fint dyk pa ca 4 meter fran batens tak, han klarade maneterna bra. 
Nu ska vi bara ta det lugnt har pa Koh Lanta i dag och i morgon aker vi vidare mot Krabi, Ao Nang.

Semesterkramar till alla som laser detta :-) 

Koh Mook



Var pool pa Koh Mook



Vi gjorde ju en dykutflykt nar vi var pa Koh Mook till Koh Rok och har ser ni Susann pa vag ner i djupet for forsta gangen. Jippiiiiiiiiiii!

Antligen bilder fran Koh Bulone



Utsikt fran var bungalow



Christer pa var fantastiska beach



Susann njuter en sista stund innan vi aker vi vidare mot Koh Mook :)

Koh Kradan

Nu har vi flattat fran Charlie Beach Resort och bor nu pa Rubber Tree Resort.
Pa fm badade vi i polen och pa em var vi ute och akt moppe i sporegnet, vi blev dyblota, hi, hi.
I morgon aker vi for att titta pa Emerald Cave samtidigt som vi sen aker vidare till Kradan. Vi kanske bara
stannar en natt dar och sedan aker vi nog upp till Krabi o Ao Nang igen. Vi ska fixa glasogon till Christer ar det meningen. Det skulle ta ca 3-4 dagar.
Har lanat var dykinstruktors dator just nu. Pa datorn brevid ar det en bild pa en jattefin skoldpadda som simmar i vattnet. Precis en san som jag sag.
Nu ska vi ata middag.
Kram fran oss.

Koh Rook

Hej igen!
I gar var vi pa Koh Rook och dok, jattehaftigt. Susann var lite nervos eftersom jag bara gjort ett prova-pa-dyk i Jakobsbergs simhall. Men det var tur att jag hade gjort det for annars hade jag troligen inte vagat. Nu var jag nere 2 ganger och vi sag muranor, Nemofiskar stader av fina koraller, jattefina fiskar, lila sjostjarnor och en stor svardfisk som hoppade brevid var bat. Och bast av allt en stor skoldpadda. Hi hi. Det var som en helt annan varld dar nere. Vi har fatt med oss en cd-skiva med bilder fran vart dyk sa vi ska forsoka att lagga in nagra av dem lite senare :)

Susann ar jatte glad och stolt att hon gjorde det. Jippi Christer ar ocksa glad, det var 20 ar sen han dok i Barriarrevet. Vi dok tillsammans med foraldrar som har barn pa samma stalle som min syster Camilla i Tyreso. Konstigt!!!! De var jattetrevliga.

Signing off fran Ko Mook. 

Grattis Christer 50 ar pa Koh Mook

I dag ar det Christers 50-arsdag. Hipp hipp hurra hurra hurra och vi har varit ute och akt runt pa on pa moppe och badat i havet och suttit i den fina poolbaren de har har pa Mook.
Nu ska vi snart ga och ata, fira och prata lite med en dykinstruktor och nagra andra svenskar som vi har traffat har, om morgondagens dykning som vi ska med pa.
Vi ska till Koh Rok. Ska bli jattespannande tycker Susann, och Christer som dok for 20 ar sedan langtar han med.

Vi bor i en lyxig bungalow som Christer prutade ner till ett bra pris. Vi stannar troligen har i 2 natter till.

I gar at vi mat ute pa stranden, alla stolar o bord var utstallda pa stranden tillsammans med fina ljus och marshaller, Elin och Niclas vet hur mysigt det ser ut och kanns att ha tarna i den kvallssvala sanden. Men i kvall ska vi ata vid Rubbertree Resort, dar ar det ocksa jattemysigt.

Bilder gar ej att fa in har heller...

Halsningar fran Pepparkakan Christer och ljusbruna Susann


Sista natten pa Bulone

I dag har vi bara tagit det lugnt som vanligt. Solat badat o snorklat. Tror aldrig att det har varit sa har varmt och harligt i Thailand nagon av gangerna vi har varit har. I morgon aker vi vidare till Niclas o Elins o, Koh Mook.
Det tar 2 timmar med speedboat.
Nu ska vi snart ata middag med en familj som vi har traffat. De ar fran Schweiz, de salde allt i november och flyttade ner till Thailand. De har inga diretkta planer men de vill inte tillbaka till stressiga Europa. Intressant!!!!!

Vi forsoker att hora av oss fran Mook om datorerna fungerar.

Kramar fran oss


Inga bilder an

Nu har vi suttit i en mer an en halvtimma och forsokt fa in en bild, men datorn ar for slo, sa nu ger vi upp.
Christer ligger har utanfor och far massage. Sen ska vi ga och hora vad det kostar att aka till Mook, och ta en strandpromenad tillbaka till var lilla stuga. Vi stannar nog atminstonde 2 natter till pa Boulone.

Vi hade fel om elen i gar. Den den ar pa hela natten sa vi kan ha var flackt i gang och slar av vid 06.00 pa morgonen och ar pa vissa delar av dagen tror jag, for att de ska kunna gora frukost, lunch o middag. I gar fick vi tex inte ata middag foran efter kl 18.00. da gick elen igang. Det var jattemorkt har vi fick lysa med ficklaman nar vi gick hem fran restaurangen, skrev jag det i gar ????????

Nu har vi iallafall atit god lunch och innan det snorklade vi precis har utanfor, och sag fina fiskar.

Kram till er alla fran oss

Koh Bulone

Hej!
Nu ar vi verkligen i paradiset. Vi bor 10 meter fran vattnet och det ar en underbar utsikt nar vi tittar ut.
Vattnet har ibland 3 olika farger, svagt turkost, stark turkos, och morkblatt. Helt underbart. Det ar valdigt
lite folk har. Vi bara njuter. Vi har fragat vad man kan gora har ,och svaret ar, att vi kan sola o bada och ta det lugnt och sen kan vi ta det annu lugnare :-) Strommen verkar vara av pa dagen men nu ar den pa och vi kan till och med skriva lite pa en gammal dator. Vagar inte lagga in bilder an, far se om det har fungerar forst.

Just nu ar vi proppmatta, vi har atit baracuda och grillad mackrill med tamarindgryta, det blev lite fel, vi bestallde tamarindsas till fisken, men i stallet blev det 4 huvudratter :-) men det var jattegott. Hela kalaset gick pa 90 sek inklusive 2 ol.

Vi kom hit i dag pa fm, det tog 1 timma ungefar att komma hit fran Lippe med speedboat.

Niclas vet du om det finns bra internet pa Mook?

Vi stannar nog har nagra dagar till, kanske ett ar .............. :)

Nu ska de snart stanga av all strom pa on, sa vi hors

Kramar fran oss

I morgon aker vi till Koh Bulone

Det ska vara en vacker liten o, endast 4 resort. I dag har vi bara tagit det lugnt som vanligt. Nu ska vi ut o ata gott igen:-)
I dag var det ett par som vi har traffat har som nastan klev pa en Stefisk en bit ifran varat resort. Vi var dar i gar. Han hade tagit kort med sin undervattenskamera. Det var en riktigt ful rackare sag ut som en sten med ogon o mun, den ar jattegiftig sa vi far halla ogonen oppna.
Sjoborrar sag vi i gar nar vi snorklade, men Susann har vattenskor pa sig sa hon kanner sig lite saker i allafall.
Christers fotter luktar sa fisk och borrar haller sig undan.
Horde att ni har haft lite var hemma, det ar ni varda, hoppsan det kom visst lite sno o kyla efterat. Hi hi. Har rinner svatten nerfar ryggen nar vi sitter har vid datorn och skriver kl 19.00. Det ar ca 30 grader pa natten.

Fran det ena till det andra: Valkommen ner till Thailand Susanne och Bjorn.

Kram fran oss pa Koh Lipe

Antligen bilder fran Koh Lipe




I dag har vi haft en harlig dag med kajaking, snorkling, bad och sol. Ha en jattebra dag dar hemma for det har vi. Nu ska vi ga och ata nagot mumsigt. Kram fran en underbar o.

Koh Lipe

Nu ar vi i Paradiset. Det ar otroligt vackert har, finaste stallet vi har sett i Thailand hittills. Vi tog en farja hit fran Lanta i gar, och pa vagen sag vi ett stim med delfiner bredvid baten, fantastiskt.
Det tog oss 10 timmar alltsomallt att komma hit. Vi var helt slut. Vi bor i en liten hydda 30 m fran stranden, for 500 bath/natt.  Sanden ar nastan som vitt mjol, den ar sa len att ga pa och vattnet ar turkost. Man tror knappt att det ar sant, men det ar det. God mat har ocksa. Vet ej hur lange vi stannar.....
Vi provade att lagga in bilder, men det ville inte datorn, sa vi forsoker lite senare.

Kram fran oss bada :-)

Koh Lanta

I gar tog vi farjan over till Koh Lanta. Det  tog 2 skona timmar fran Ao Nang efter att baten fatt vanta pa oss i 20 minuter,  vi var sist ombord. Transfer till baten funkade inte nagot vidare, men baten vantade, tur.

Har ar det jattefint, vi har sval pool o varmt i havet som ligger 30 meter fran poolen.
Vi ater gott och billigt. Susanns favorit ar Rakor i tamarindsas, mmmmmmmmm, jattegott. Kostar 16 kr for en portion.

I dag ska vi bara sola och bada, ata o ta det lugnt. I morgon kanske vi aker vidare till nagon o soderut pa var vag mot Koh Lipeh

Solskenskramar till er alla

Susann o Christer





Ao Nang



Hej!
I dag har vi atit gott och solat och badat (33 grader i vattnet) och bara haft det bra. Det ar jattevarmt har. I morgon aker vi till Koh Lanta, vi stannar dar i 2 dagar sen aker vi vidare soder ut.
Har forsokt att ladda in en bild men det funkade inte. Typiskt.
Elin du far skriva en beskrivning pa min mail. Jag tycker att jag gor ratt men det kommer inte fram nagon bild.

Nu fick jag till en bild, konstigt ...

Ma sa gott darhemma.

Kram Susann o Christer

Nu åker vi till Thailand!!

Nio och en halv timma kvar, sen lyfter planet mot Thailand!

 









 








 







Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0