De kom tillbaka ...



Så här såg det ut när jag upptäckte dem. Jag satt och tittade lite på fåglarna för att se vilka som åt av fågelmaten i år. Och helt plötsligt var det fullt av fåglar på marken och inte vilka som helst heller, för det var mina små favoritfåglar, Stjärtmesarna som var i farten igen :)

Jättekul, trodde mer att det var en tillfällighet att jag fick se dem förra året men så kom de tillbaka i år igen :)



Så då var jag ju tvungen att ta några kort igen :)



De blev skrämda en gång när hundarna blev sugna på fågelmat och gick dit. Så då flög de iväg, men jag tog in hundarna och gick och ställde mig aldeles still några meter i från maten.



Jag stod still där i minst 5 minuter och så plötsligt kom hela gänget, jag räknade dem och det måste vara minst 12 stycken. Sen stod jag där och bara beundrade dem en stund, de är så fina :)

På annandagen var vi bortbjudna på middag i Rimbo. Vi fick älggryta och vanlijglass med varma hjortron, jättemumsigt.... mmm.... Men hur som helst, det jag skulle berätta var att där matade de också sina fåglar och den här dagen hade de besök av en flock med Steglitzar, jättefina och färggranna små fåglar.
Har aldrig hört talas om eller sett dem förut och tyvärr hade jag ingen kamera med mig, men det var jättekul att få se dem, hoppas de kommer hit någon gång :)


Nu har jag just varit och handlat på mig 20 kg solrosfrön, så nu finns det fågelmat så det räcker ett tag.
♥ Ha det gott :)



Nu har Sheila en ny idol



Vi kom in i slutet på filmen "Eight below" som verkade handla om polarforskare och deras hundar uppe i Antarktis.
Tydligen hade en snöstorm kommit över dem och hundarna hade av någon anledning blivit lämnade kvar, medan människorna hade flytt därifrån.

Man fick se hur hundarna kämpade i det kalla klimatet. För att få något att äta jagade de måsar. Och det var strategi inför jakten vill jag lova, undrar om hundar i krisläge gör så i verkligheten? De lyckades iallafall få tag på mat på detta sätt. 

Sen värnade de också om varandra i flocken och hjälpte den som var svag, helt underbart och samtidigt sorgligt.

I slutet av filmen stod det att filmen var tillägnad alla polarforskare och deras hundar.

Riktigt gripande var det och Sheila tyckte nog liksom jag att hundarna var jätteduktiga trots det kalla vädret och all snö som de fick kämpa emot. 

Nu var jag inne på nätet och såg där att filmen gjordes 2006, ska kanske se hela någon gång tillsammans med Sheila:) Det står att den är sorglig men att det är en vacker film om kärlek och viljan att kämpa.



Osynliga små lyckofrön ...



Jag planterar i dag små osynliga lyckofrön, vilka de här fina fröna som jag hittade på min fönsterbänk under en vissen Gerbera får symbolisera. Visste inte att de hade så vackra frön :)

Hoppas nu att dessa små frön ska få gro under gynnsamma förhållanden så att de får sprida lycka och glädje till alla jag känner och slutligen, som vackra fulländade blommor få skänka er värme och kärlek genom hela vårt kommande år, 2012.

Sen, vid blomningens slut i takt med att 2012 går mot sitt slut, önskar jag att den nu slokande, gamla blomman tillsammans med den ljumma vinden får sprida nya små frön in i år 2013. Och att de sen växer upp och fortsätter att blomstra för att sen sprida nya lyckliga små frön vidare till släkt och vänner i många, många år och generationer framöver ... ♥
På det viset kommer mina små frön jag planterar i dag att leva vidare i all evighet, iallafall i min fantasi :)


Hm... var kom dessa ord ifrån hm ..... ??? Tror att det var bilden som satte fart på fantasin :) Ta det som ni vill, en del kanske mår illa av allt smörande, som Christer tex., andra kanske tycker att det är som ljuv musik :), och för mig var det, ja inte vet jag, men när orden kom till mig, var jag liksom tvungen att skriva ner dem :)

Hur som helst ...

... ett riktigt Gott Nytt År till er alla ♥

Kram Susann





RSS 2.0