Snälla husse ...



.... det luktar så gott ....



... om vi är riktigt snälla ♥ .... skulle vi kunna få ....



... smaka lite ...




... oxfilé?


Summertime ....

.... and the living is easy ....






Några bilder från midsommarafton ...

... i dag på midsommardagen :)



Vad heter denna fina blomma, jag har ingen aning?



Det verkar vara smultronår i år, det är smultron överallt ...



... gott, gott ♥



Midsommarkransen vart lite trött famåt eftermiddagen ...



Vi tog en promenad ner till Mälaren och kom sedan in i fårhagen där alla söta lammen går med sina mammor.



Så söööööt ♥



Bääää ...



När vi flyttade hit fanns det vilda Fingerborgsblommor här men sen när vi bökade och gjorde om diken och gräsmatta mm så försvann de. Men nu efter sex år verkar de vara på gång igen. Har hittat 3 stycken vilda :)

I år har jag också sått frön och köpt 2 plantor, så nästa år kanske det blir ännu fler, hoppas det .... fingerborgsblommor och pioner ligger i topp på min 10 i topp-lista för blommor.

Ha en skön och vilsam midsommardag ♥


GLAD MIDSOMMAR önskar



Sheila ♥



Cassie ♥



Susann och Christer ♥


Min underbara pionknoppar






Kladdkaka

... Nej, jag äter inte hela tiden ..... men nästan :) Har för säkerhetsskull varit ute och sprungit 5:an med Sheila.



Ha en trevlig kväll och en bra dag i morgon ♥


Bullfest, bullfest hela dan

Vad passar bättre än att baka lite bullar en sån här regnig dag, tänkte jag när jag kom hem från jobbet och kände mig lite frusen. Och så blev det, så nu är det varmt och det luktar gott av bullar i hela huset.

Har inte ätit någon än men det ska vi snart råda bot på :)



Trevlig helg ♥


Sempervivum

Tänk att jag planterade en sån otroligt vacker blomma förra året utan att jag visste om det.
Sempervivum var namnet. Jag trodde bara att det skulle bli som grön taklök, men taklöken fick blommor, jättekul :) Jag kan knappt se mig mätt på denna fina blomma ♥ se bara hur otroligt vacker den är....


















Ps. Första doppet i Mälaren tog jag i lördags (11 juni-11), det var svalt och skönt, kanske 17 grader. Ds

Motorcykelsommar ....



... kan det va nåt? Ja kanske de :) Det är kul att uppleva gamla minnen :)


Sveriges nationaldag



En härligt varm och solig sommardag, med svenska flaggan vajande lite här och där ....



... och jordgubbar med mjölk och grädde, underbart ♥

Ps. I dag lyckades en liten fågelunge flyga upp i ett träd. Först flög den ur boet och landade på en av trädgårdsstolarna, sen var det lite här och där på marken och jag ville knappt se, för jag var rädd att den också skulle dö. Men sen kvittrade den så fint uppifrån ett träd och då kändes det så skönt att den iallafall lärt sig att flyga, om han kan äta själv har jag ingen aning om. Men jag litar på föräldrarna:)

En arbetskompis berättade att 90% av alla fågelungar dör. Men har de lycksts flyga upp i ett träd är det ganska säkert att de överlever. Ds.




Heder åt alla modiga små fågelungar

När vi kom hem från kalas hos syster Yster i går så satt det 3 små fågelungar på vår veranda. De var så söta, de hoppade och försökte flyga men de var inte riktigt färdiga för det än så de kom inte så långt :)



Deras bo är byggt under vårt tak och det var därifrån de här talgoxungarna hade kastat sig ut på en första flygtur. Tror att föräldrarna har försökt att mata dem nere på verandan för det låg en fjärilslarv framför en av ungarna som den inte ätit upp.

Vi försökte att matat den med larven men den ville inte öppna munnen.



Föräldrarna fanns i närheten hela tiden men det verkade som de mest konsentrerade sig på att mata de ungar som fortfarande var kvar i boet, så de här stackarna blev svagare och svagare.



Senare på kvällen förstod vi att de skulle dö under natten, det fanns inte så mycket vi kunde göra. Tänkte ett tag att jag skulle lägga tillbaka dem i boet, men gjorde inte det eftersom jag var rädd att föräldrarna skulle överge hela boet då. Av fågelpipen att döma är det säkert minst 3 ungar kvar däruppe.  



En av ungarna tog sig själv över hela gräsmattan och försvann sen i det höga gräset, så den vet vi inte hur det gick för, men de andra 2 dog under natten som vi befarat.




Det är jättesorgligt, men nu har ni fått se några av de små ungarna som jag vill ge all heder åt. De som kastar sig så modigt ut och prövar sina små vingar, om det än inte alltid blir som de hade tänkt sig.

Jag hoppas nu att det går bättre för de ungar som är kvar där uppe i sitt trygga bo. Just nu piper de som bara den och föräldrarna flyger ut och in med mat åt de små ♥


RSS 2.0