Heder åt alla modiga små fågelungar

När vi kom hem från kalas hos syster Yster i går så satt det 3 små fågelungar på vår veranda. De var så söta, de hoppade och försökte flyga men de var inte riktigt färdiga för det än så de kom inte så långt :)



Deras bo är byggt under vårt tak och det var därifrån de här talgoxungarna hade kastat sig ut på en första flygtur. Tror att föräldrarna har försökt att mata dem nere på verandan för det låg en fjärilslarv framför en av ungarna som den inte ätit upp.

Vi försökte att matat den med larven men den ville inte öppna munnen.



Föräldrarna fanns i närheten hela tiden men det verkade som de mest konsentrerade sig på att mata de ungar som fortfarande var kvar i boet, så de här stackarna blev svagare och svagare.



Senare på kvällen förstod vi att de skulle dö under natten, det fanns inte så mycket vi kunde göra. Tänkte ett tag att jag skulle lägga tillbaka dem i boet, men gjorde inte det eftersom jag var rädd att föräldrarna skulle överge hela boet då. Av fågelpipen att döma är det säkert minst 3 ungar kvar däruppe.  



En av ungarna tog sig själv över hela gräsmattan och försvann sen i det höga gräset, så den vet vi inte hur det gick för, men de andra 2 dog under natten som vi befarat.




Det är jättesorgligt, men nu har ni fått se några av de små ungarna som jag vill ge all heder åt. De som kastar sig så modigt ut och prövar sina små vingar, om det än inte alltid blir som de hade tänkt sig.

Jag hoppas nu att det går bättre för de ungar som är kvar där uppe i sitt trygga bo. Just nu piper de som bara den och föräldrarna flyger ut och in med mat åt de små ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0