Minus 22 grader i januari

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 
 
 
 
 
Mmm gott med iskall snö!
 

Roslagen

 
Hittade de här bilderna i ett utkast som jag börjat på en sensommar för några år sedan. Att vi hade det mysigt i skärgården syns nog på bilderna :)
 













 
Just den här sensommaren, 2010 eller 2011 var det nog, så var badplatsen i Östersjön full med öronmaneter. Man är ju lite ovan vid maneter så här på östkusten och lite läskigt var det att bada men som tur var brändes de inte. 



De är ganska fina, här har jag stoppat ner min vattenkamera och fotograferat dem.







Läste på Wikipedia att öronmaneten (också kallad blåmanet på Västkusten) förlamar sina byten med sina trådar. Trådarna är fulla med nässelceller men de är så svaga att människor knappt känner av dem förutom om vi blir brända i ansiktet (ögon och läppar).



Öronmaneten är den vanligaste maneten i Sverige. Såg nu också att man gärna vill att allmänheten rapporterar om de ser maneter. Det är tydligen lite forskning på gång eftersom maneterna verkar öka i antal.











 
Åååå nu längtar jag efter vår o sommar med fågelkvitter, värme och naturens vackra färger ♥
 

Fågelräkning 2013

Nu har jag räknat fåglar och rapporterat in till SOF för första gången. Det var inte det lättaste att räkna fåglarna eftersom de rörde sig hela tiden men så här ser min rapport ut i år. Ska bli kul att jämföra med nästa år :)
 
5 gulsparvar
8 blåmesar
7 talgoxar
1 större hackspett
2 talltitor
2 nötveckor
1 toffsmes
1 svartmes
3 koltrastar
 
Synd att det inte kom några domherrar eller stjärtmesar till räkningen. Domherrar har jag sett 7 stycken här innan räkningen och stjärtmesarna har ju varit här förr om åren, men i helgen lyste de med sin frånvaro. Ja ja bättre lycka nästa år :)
 
Björktrast
 
Någon björktrast såg jag inte till i dag men han får vara med här ändå eftersom jag just har lärt mig att den här fågeln heter just björktrast och den har inte varit med bland mina fågelbilder förut.
 
Jag brukar se dem tillsammans med sidensvansarna på väg till jobbet. Det brukar vara 3 björktrastar, några koltrastar men mest är det sidensvansar, säkert mellan 10 och 20 stycken :) 
 
I dag är det andra dagen efter fågelräkningens avslut och i dag kom mina 7 domherrar tillbaka, typiskt :):)
 
 

Underbara älskade delfiner

Måste dela med mig av det här klippet från Aftonbladet där en delfin kommer fram till några dykare och ber om hjälp då den har trasslat in sig i en fiskelina. Jag har alltid älskat delfiner och det här gjör ju inte att man älskar dem mindre :)
 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/djurnatur/article16125760.ab
 

Mer bilder på Sidensvansen

 

Här kommer massor av bilder på sidansvansen. De förra blev lite tråkiga men nu var det fint väder ute och då blir bilderna genast lite trevligare. Så se och njut av den här vackra fågeln. Läste också att hona och hane ser nästan lika dana ut, hanen har ett bredare gult fält på stjärtfjädrarna och en mer markerad haklapp under näbben. De äldre fåglarna har tydliga färger i gult, vitt och rött på vingarna medan ungfåglarnas vingar har gulvita kanter och mörka spetsar.

Medan jag  stod och fotograferade i minus 20 graders kyla kom en före detta ornitolog förbi. Han berättade att de här fåglarna i vanliga fall är väldigt skygga. Att jag nu kunde komma så nära som ca 1,5 - 2 meter ifrån en del av dem berodde enligt honom på att de var lite onyktra :) Paradisäpplena har jäst på träden och fåglarna äter med god aptit och så blir de fulla. Det är ungefär som Emil, griseknoen och alla hönsen som åt av de jästa körsbären som Alma hade gjort vin på, och så blev de jättefulla :)

 

 

Hittade nedanstående notis när jag googlade på sidensvans :)

 

Full sidensvans polisanmäld

Publicerad i DN 2011-10-28 14:19

En kraftigt berusad sidensvans blev på torsdagen polisanmäld i Västerås.

Fast från början visste man inte att det var en sidensvans. Personen som hittade fågeln trodde att det var en nymfparakit som inte kunde flyga. Polisen tyckte därför det var lämpligt att lämna den till en djuraffär.

Där konstaterade man roat att det inte alls var en parakit, utan en sidensvans, full som en alika av för många rönnbär. Efter tillnyktring kunde den släppas fri.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 I helgen den 25 - 28 januari anordnar Sveriges Ornitologiska Förening fågelräkning i Sverige. Så jag tänkte räkna och rapportera in de fåglar som kommer hem till oss för att äta. Jag har laddat upp med en massa fågelmat så jag hoppas att det kommer många fåglar :)
 
 
 

En underbar dag på isen

 


 
 
 
 
 

Mer vårbilder från härliga Gotland

 
 
 
 
 
Krutbrännare
 
 
Darrgräs
 
 
Sankt Pers nycklar ...
 
 
... och här växer det fågelägg :)
 
 
Vet inte vad den här busken heter, eller är det kanske ett litet träd :)
 
 
Tror att det här är Oxel.
 
 
 
Vildkaprifol
 
 
 
 
 
 
 
 
Bäääää!

Härliga minnen från 2009

 
Hittade de här bilderna i går :) mor o dotter delar på slumpen av husses glass.
 
 
Så liten o gullig Sheila är :) Sötnos!
 
 
La familia; Mamma Cassie, pappa Åke och dotter Sheila
 
 
Här syns lilla Sheila bakom blomman :) .... tror att hon vill komma in :)
Såååå sööööt.
 
 

Nyårsdagspromenad

 
Det var översvämmning på en parkering som vi gick förbi. De kala träden och solnedgångens färger speglade sig så vackert i den stora vattenpölen och lockade mig till att ta den här bilden :)
 
God fortsättning på det nya året ♥
 

RSS 2.0