Julbord på Skokloster Wärdshus

 
Granen står så grön och grann i stugan ...
 
 
Mycket god mat och goda efterrätter stod till buds :)
 
 
Några fina gamla vagnshjul stod lutade mot en vägg
 
 
Här är den mysiga matsalen. På långborden där vi hämtade mat hade man dukar av kraftig juteväv som gjorde ett rustikt intryck. Skyltarna som berättade om de olika rätterna var fastsatta på en pinne och istuckna i ett halvt äpple och placerade på borden. Så många vackra röda äpplen låg runtomkring på borden och matchade den grova juteväven och all den goda maten. Vackert :)
 
 
Lisa Larssons fina Luciatåg dekorerade receptionen
 
 
Utanför wärdshuset ser man stora vackra Skokloster slott som i kväll var vackert upplyst. Har aldrig sett det så här i mörkret förut men när jag gick ut för att ta en nypa luft så stod det där och lockade på mig. Jag kände på en gång att jag måste få ta ett nattporträtt av det, så det blev en rask promenad i en kraftig vind som försökte blåsa mig iskall och lyckades faktiskt till viss del :) Jag kom närmare och närmare, jag hade bara mobilkameran att fota med och slottet var bara som en liten prick bortifrån wärdshuset. Jag fick komma riktigt nära innan jag kunde ta det här fotot. Lite creepy var det att stå där ensam i mörkret med detta urgamla slott från 1676 framför mig och kyrkan från 1200-talet som ligger strax bredvid. Bilden jag får i huvuvdet när jag tittar bort mot kyrkan är det Wrangelska gravkoret som ligger under kyrkan. Står man utanför kan man titta ner genom en glugg på de små kistorna där Carl Gustaf Wrangels små barn ligger begravda... huuuu............. dit går jag inte i kväll. Jag tog  snabbt några bilder innan jag småspringande begav mig tillbaka till det varma mysiga wärdshuset.
 
 
Väl inne igen möts jag av ljus som tindrar och stearin som sakta rinner nerför järnljusstaken. Värmen sprider sig sakta inom mig igen ... kanske man ska ta sig en liten, liten karamell till :)
 
God Jul ♥
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0