Lagom lyxig müsli av Anna Bergenström
Ingredienser
5 dl rågflingor5 dl havregryn
100 g mandel eller valnötskärnor
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1,5 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk raps- eller solrosolja
2-3 dl mjuka russin
Gör så här
Hacka mandeln grovt. Lägg hacket i en rymlig bunke tillsammans med rågflingor, havregryn, solroskärnor, linfrön och koksflingor. Vänta med russinen. Rör runt. Vänd ner råsockret och rör om igen,
Värm ugnen till 200 grader. Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela i en lätt smord långpanna .
Sätt in långpannan i ugnens mittläge i 20-30 minuter. Det är viktigt att passa müslin noga under tiden. Ta ut långpannan minst 3 gånger och rör om så att müslin blir jämt rostad. Låt den sedan kallna. Blanda ner russinen och lägg müslin i en tät och rymlig burk.
Servera müslin med naturell yoghurt eller filmjölk och bär eller frukt.
På begäran har ni nu fått receptet på müslin jag gjorde i går. Jag hade i pumpakärnor också.
Lycka till!
Värm ugnen till 200 grader. Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela i en lätt smord långpanna .
Sätt in långpannan i ugnens mittläge i 20-30 minuter. Det är viktigt att passa müslin noga under tiden. Ta ut långpannan minst 3 gånger och rör om så att müslin blir jämt rostad. Låt den sedan kallna. Blanda ner russinen och lägg müslin i en tät och rymlig burk.
Servera müslin med naturell yoghurt eller filmjölk och bär eller frukt.
På begäran har ni nu fått receptet på müslin jag gjorde i går. Jag hade i pumpakärnor också.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback